Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Μορφωμένο;

Που μορφώνεται ρε;
Πριν λίγες μέρες έγινε επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη. Κάποιοι μπήκαν μέσα, τα σπάσανε όλα και γράψανε συνθήματα στους τοίχους. Κάποιο από αυτά ήταν ανορθόγραφο και κάπου εκεί ξεκίνησε μία συζήτηση σε διάφορα blogs και sites για την 'προβοκάτσια' των χρυσαυγιτών που προδόθηκαν από την ανορθογραφία-αμορφωσιά τους.
Στο μυαλό κάποιων οι φασίστες-εθνικιστές-νεοναζί είναι πάντα άξεστα, αμόρφωτα, απαίδευτα και ανορθόγραφα ζώα ενώ την ίδια στιγμή κάθε αναρχικός-αριστερός-αντιεξουσιαστής είναι τέρας μορφώσεως, κουλτούρας και διανόησης. Κάτι τέτοιο βέβαια απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Λίγες βόλτες από indymedia μεριά όπου οι αναλήψεις 'ευθΗνης' δίνουν και παίρνουν καθημερινά, θα τους προβλημάτιζε ιδιαίτερα. Η αμορφωσιά, η καφρίλα, ο φασισμός, η συνωμοσιολογία έχουν πάψει να είναι μονοπώλιο συγκεκριμένων πολιτικών χώρων εδώ και καιρό και ειδικά ο αναρχικός/αντιεξουσιαστικός χώρος τα έχει αγκαλιάσει προ πολλού (πχ είχα γνωρίσει κάποτε έναν ανένταχτο αριστερό που επέμενε πως δεν είναι τυχαίο που κάθε 17 Νοέμβρη βρέχει...). Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας δούμε μερικές από τις 'προβοκάτσιες' των χρυσαυγιτών...

Ξεκινάμε με δύο print screen από indymedia, (άνδρο φασιστών, ασφαλιτών και ναζιστών προβοκατόρων). Είναι του 2009, υπάρχουν δεκάδες πιο πρόσφατες παρόμοιες προκηρύξεις απλά αυτές έχω πρόχειρες.
Η πολιτική παρέμβαση - γαβ γαβ, είναι δική μου.
Η απόλυτη βλακεία. Επιτέθηκαν σε εταιρία security...
Το indymedia αποτελεί το καταφύγιο του κάθε πικραμένου, οπότε λίγο ψάξιμο χρειάζεται και θα βρείτε από αναλήψεις ευθύνης για επιθέσεις στο γραφείο του Νίκου Γκάλη (η ψυχεδέλεια του αιώνα), μέχρι κείμενα γεμάτα φασιστικές ηλιθιότητες και ορθογραφικά λάθη για την επανάσταση που όλο έρχεται αλλά διαρκώς κάτι της συμβαίνει στον δρόμο και καθυστερεί.


Πάμε τώρα σε κάποιες επιθέσεις που είχαν γίνει στο επαρχείο και στο δημαρχείο της Σαντορίνης το 2010.
"πολιτική παρέμβαση".
Κάτο.
Κρεμμάλα.
Κοινωλική.






Από τις τελευταίες πορείες. Φρέσκια 'προβοκάτσια'!
Μπερδεύτηκε με το 'κατάληψη'. Λογικό.




Και η προχθεσινή 'προβοκάτσια'.
Κομουνισμός.
Είναι λοιπόν τουλάχιστον γελοίο και άκρως συνωμοσιολογικό να θεωρούμε ως στοιχείο για δράση προβοκατόρων ένα ανορθόγραφο σύνθημα. Αν ήταν έτσι τότε οι μισές προκηρύξεις στο indymedia θα ήταν προβοκάτσια, που σημαίνει πως το indymedia αναπαράγει προπαγάνδα (και ηλιθιότητα) προβοκατόρων. Αλλά αποκλείεται. Κάτω τα κουλά σας!


Bonus
 

15 σχόλια:

zimbatren είπε...

Τώρα μεταξύ μας έχεις καλό χιούμορ αλλά είσαι λίγο δεξιούλης.

http://diogenisoskilos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_12.html

Michalis_Vin είπε...

Δεξιουλης εννοεις στο καβαλο;

xray είπε...

@ zimbatren
Τώρα δημοσίως, είσαι καμιά σαρανταριά χρονάκια πίσω και δεν έχεις και χιούμορ.

puppetmaster_04 είπε...

Τι είναι αυτό; Για μια στιγμή νόμισα ότι διάβαζα "καθημερινή"... Ούτε ο Πρετεντέρης δεν την έχει τόσο άγρια την εξίσωση των άκρων. Παρασοβάρεψες για τίποτα στα σοβαρα...

Unknown είπε...

Εγώ μένω στο ότι γαβγίζεις. Τα υπόλοιπα είναι Απουσιώδη.
(Τα άκρα είναι αυτά που είναι στην άκρη και στη μέση έχουν τη μέση, που όσο πάει και λεπταίνει. Κι άμα φύγει απ τη μέση θα δείτε εσείς.)

Randy Marsh είπε...

Είμαι δεξιούλης, Πρετεντέρης, παρασοβάρεψα και γαβγίζω (μερικές φορές).
Επίσης θα συνεχίσω να σχολιάζω την ανορθογραφία, τη χαζομάρα και τη γραφικότητα όπου τα πετυχαίνω. Αν δεν σας αρέσει μη διαβάζετε το blog.
Γάβου γάβου.

Unknown είπε...

Μόνο οι ηλίθιοι χρειάζονται να βάζουν ταμπέλες στους άλλους, γιατί έτσι νομίζουν ότι καταλαβαίνουν τον κόσμο γύρω τους. Συνέχισε να κάνεις το κέφι σου.

zimbatren είπε...

οκ την κάνω, να σε χαίρονται οι groopies σου

Randy Marsh είπε...

Άσε μας μωρέ. Την άλλη φορά έβαλα πρόσκληση για να με συνοδεύσουν στον MD Doom και ο μόνος που απάντησε ήταν ένας τύπος με μούσια! Groupies και αηδίες.

(πάντως το λινκ στο πρώτο σου σχόλιο ακόμα δεν κατάλαβα γιατί το έβαλες και που κολλάει).

helen ncg είπε...

Αλήθεια, πώς και είσαι "δεξιούλης"; Από περιέργεια ρωτώ, γιατί εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει το 99,9% του πληθυσμού που είναι φτωχό κι όχι το 0,01% κι έτσι δεν είμαι με τη δεξιά που τν ενδιαφέρει πώς θα πλουτίσουν κι άλλο οι πλούσιοι ενώ αδιαφορούν για τους υπόλοιπους. Με ενδιαφέρει η άποψή σου, αν κανείς δεν το εξηγεί δεν μπορώ να το καταλάβω. Μόνο ένας φίλος μου αρκετά πλούσιος ου έχει πει ότι ψηφίζει δεξιά γιατί προασπίζει τα δικά του οικονομικά συμφέροντα, είναι ότι πιο εγωιστικό αλλά και παράλληλα ειλικρινές και κατανοητό έχω ακούσει.

Flonsavardu είπε...

για τους αναγνώστες του τίποτα στα σοβαρά, όποιος δεν είναι αριστερός, είναι δεξιός.

όλοι ξέρουμε ότι ο ράντυ ψηφίζει βασίλη λεβέντη. μερικοί δεν εννοούν να το καταλάβουν.

deathii είπε...

@helen ncg
μου κάνει τρομερή εντύπωση που το λες αυτό γιατί εγώ είχα πάντα την αντίθετη απορία!

Όλοι οι γνωστοί/φίλοι μου που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ είναι ευκατάστατοι καλλιεργημένοι των νοτίων προαστείων . Αντίθετα φανατικά δεξιούς (παλαιότερα ΛΑΟΣ & ΝΔ τώρα ΝΔ & κάποιοι Χ.Α.) είναι άνθρωποι του μεροκάματου κυρίως και αυτή ήταν πάντα η απορία μου, δηλαδή πως και γιατί δείχνουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πραγματικά φτωχών αυτοί που είναι πραγματικά βολεμμένοι και ταυτόχρονα γιατί στηρίζουν το κεφάλαιο οι άνθρωποι που δεν έχουν καλά καλά να φανε... Κατέληξα στο οτι έτσι κι αλλιώς όλοι μες στην σύγχυση είναι και σταμάτησα να ασχολούμαι...

xray είπε...

Πράγματι κοπέλα μου, κάτι ανάλογο είχε πει και ο Παζολίνι για την Ιταλία του 1970. Οι φοιτητές που κόπτονταν για τα δικαιώματα των προλεταρίων (ελπίζω να καταργηθεί κάποτε αυτή η λέξη), ήταν αστόπαιδα των ανάλογων βορείων προαστείων της Ιταλίας και οι μπάτσοι που τους επιτηρούσαν και αποτελούσαν τα αντίστοιχα 'γουρούνια και δολοφόνους' ήταν κατά κύριο λόγο παιδιά φτωχών οικογενειών.
Χαρακτηριστικά, στα περσινά πόθεν έσχες αν θυμάμαι καλά, ο Αλαβάνος είχε βγει ο πλουσιότερος βουλευτής.
Περαστικά στους αριστερούληδες.

fp3690 είπε...

Προφανώς κι έχεις δίκιο στο δια ταύτα, αλλά στο συγκεκριμένο κανείς δε μίλησε για ορθογραφία. Το πρόβλημα ήταν πως έλεγε το σύνθημα "εμπρός για τον κομμουνισμό και την αναρχία", και ήταν η πρώτη φορά από τότε που είχε κάνει χάι φαιβ ο Μαρξ στο Μπακούνιν που αυτά τα δύο πήγαν μαζί. Σιχαίνομαι τις θεωρίες συνωμοσίας αλλά αυτό είτε ήταν προβοκάτσια είτε το έκαναν 14χρονα.

deathii είπε...

@fp3690 μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά....

http://4.bp.blogspot.com/-_la_Z4AFyZo/UGNxbXsSbgI/AAAAAAAACzc/-ELiRMZkUMQ/s1600/3370_451337924904861_2112135028_n.jpg