Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Το αγγούρι της ημέρας

χρήσιμες πληροφορίες: το αγγούρι είναι καρπός φυτού της ίδιας οικογένειας (Κολοκυνθοειδή) με τα φυτά που παράγουν το πεπόνι, το καρπούζι και το κολοκύθι. Είναι καρπός του ετήσιου φυτού της αγγουριάς (Cucumis sativus - Σικυός ο ήμερος) που έρπει και αναρριχάται. Η προέλευση του είναι από την Ινδία όπου το καλλιεργούσαν πριν από 3.000 χρόνια. Επίσης ήταν γνωστό και στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και στους Ρωμαίοι. Στη συνέχεια διαδόθηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τρώγεται είτε σκέτο είτε σε σαλάτες αλλά ποτέ κανείς δεν κατάλαβε γιατί αφού αηδία.

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

Ναι αλλά αν το φάς από πίσω και έχει και ραβδώσεις είναι μούρλια!!!

ελαπουσαι είπε...

Εμένα, μου αρέσει πολύ να γεύομαι το αγγούρι! Θεωρώ ότι, δεν είναι αηδία...