Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Μεταφυσικές ανησυχίες: Φάκελος «Μεταξένια»

Μετά την συζήτηση σχετικά με τις θαλασσοψυχούλες, το tipotastasovara τολμά και ανοίγει το φάκελο «Μεταξένια».
Όλοι μας έχουμε δει μια διαφήμιση στην τηλεόραση όπου διαφημίζονται τα καρναβαλοχρώματα, μια κασετίνα με «ειδικούς μαρκαδόρους» οι οποίοι ανεξήγητα αλλάζουν χρώμα και μαγεύουν τα μικρά παιδιά. Στο τέλος της διαφήμισης εμφανίζεται από το πουθενά ένα περίεργο σκουλήκι που ακούσει στο όνομα «Μεταξένια» και ζει μέσα σε ένα ποτήρι. Πως κινείται και τι συμβολίζουν οι κινήσεις του; Ποια νανοτεχνολογία και τι μυστικές γνώσεις κρύβονται πίσω από αυτό το περίεργο πλασματάκι;
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε το προϊόν όπως διαφημίζεται στην τηλεόραση.



















Η μεταξένια είναι το σκουληκάκι που στην φωτογραφία λέγεται magic twisty. Δυστυχώς δεν βρήκα την ελληνική διαφήμιση στο youtube αλλά βρήκα την original διαφήμιση του προϊόντος (έχει και τέλεια μουσικούλα).

Η εταιρία που εμπορεύεται το magic twist λέγεται unikatoy, είναι σλοβένικη και έχει και επίσημο site (εδώ). Για έναν περίεργο λόγο όμως ούτε εκεί αναφέρεται ο τρόπος κατασκευής του συγκεκριμένου σκουληκιού ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: 'Twisty is alive and twirling around your fingers, pencils, in a glass'!!!. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ενώ η εταιρία είναι σλοβένικη, οι οδηγίες του παιχνιδιού είναι στα γερμανικά! Δυστυχώς ούτε εκεί καταφέραμε να βρούμε απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματά μας.
Μετά από αυτό το tipotastasovara δεν σταμάτησε την έρευνα. Βρήκαμε την εταιρία που εισάγει αυτό το τεχνολογικό θαύμα στην Ελλάδα (teledora.gr) και αποφασίσαμε να της στείλουμε email.

Δυστυχώς η εταιρία δεν έχει απαντήσει ακόμα (αν απαντήσει θα γίνει σχετικό edit). Αναγκαστήκαμε λοιπόν να απευθυνθούμε στους άρχοντες των απανταχού μυστηρίων και ανεξήγητων, στο site του κύριου Χαρδαβέλα. Στο γνωστό pyles.tv λοιπόν ανοίχθηκε σχετικό τόπικ στο οποίο μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με το περίεργο αυτό παιχνιδοζωάκι. Επειδή δεν μπορώ να μεταφέρω την εικόνα όλης της συζήτησης καλύτερα να πάτε εδώ. Αν έχετε και εσείς απορίες ρωτήστε και σίγουρα κάποιος θα σας απαντήσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

11 σχόλια:

amalthia είπε...

αυτό με τα Γερμανικά έτσι το πα.για να δώσω μια νότα μυστηρίου. όλα τα άλλα τα εννοούσα...

Randy Marsh είπε...

Έβαλες και εσύ ένα λιθαράκι. :P

amalthia είπε...

προσπάθησα να ακολουθήσω το στυλ σου ώστε να μην μας πάρουν χαμπάρι μπας και βρεθει κανένας να απαντήσει...

amalthia είπε...

κάποιος μπηκε και σχολίασε...φυσικά και εγώ ξανασχολίασα. ποιος μπήκε?να αποκαλυφθεί τώρα!

Lg Greece Kp500 Cookie είπε...

μακάρι να είχαν ακόμη στην αγορά θαλασσοψυχουλες τα ψάχνω πως και πως να τα βρω :( δυστυχώς τα κατάργησαν :( οσο για την μεταξένια το εχω αγοράσει εδω και ενα μήνα αλλο οχι απο τα καρναβαλοχρωμματα αλλά απο ενα απλό μαγαζί με μαγικά trick η κανονική του ονομασία δεν είναι μεταξένια αλλά magic worm!δεν κρύβει καμία ραδιενέργεια και ολα αυτά τα σχετικά απλός είναι σαν μια μαριονέτα που κρέμεται απο μια κλωστή οποιoς θέλει να δει πως ακριβώς λειτουργεί για να του λυθούν όλες οι απορίες μπορεί να δει αυτό το βίντεο :

http://www.youtube.com/watch?v=v8SLHpCnnyQ

Unknown είπε...

Πήρα τους μαρκαδόρους με τη μεταξένια κι ένιωσα πολύ ηλιθια. Πέταξα τα λεφτά μου για δέκα μαρκαδόρους (καμιά σχέση με τη διαφημηση) και για ένα μάλλινο σκουλήκι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με ότι διαφημίζουν πραγματικά είναι πεταμένα λεφτά ο γιος μου απογοητευτηκε πολύ. Δεν το συστήνω σε καμία περίπτωση. ...

Unknown είπε...

Ποια "τεχνολογια", με ενα ναυλον λεπτο νημα ειναι δεμενο.
https://www.youtube.com/watch?v=v8SLHpCnnyQ

Unknown είπε...

ΤΟ ΘΕΛΩ

Unknown είπε...

ΤΟ ΘΕΛΩ

Unknown είπε...

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ! φυσικα καμια σχεση με την διαφημιση (αυτο το περιμενα) αλλα τοσο χαλια προιον δεν το φανταζομουν. αισθανομαι τοσο χαζη...κ φυσικα πηρα τηλεφωνο για να το γυρισω πισω και ειπαν οτι θα μιλησουν στην υπευθυνη οτι κανενας αλλος δεν ηταν δυσαρεστημενος αντιθετα μαλιστα ολοι ηταν ενθουσιασμενοι με την εκπληκτικη προσφορα...ακομα περιμενω απαντηση αλλα δεν καταθετω ευκολα τα οπλα

Unknown είπε...

Παρακαλώ όποιος αγόρασε τα καρναβαλοχρώματα να γράψει ένα σχόλιο αν αξίζει τα λεφτά του.