Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Καρχαρίες στην Αίγυπτο!



















Μία Γερμανίδα τουρίστρια έχασε σήμερα τη ζωή της μετά από επίθεση που δέχτηκε από καρχαρία ενώ κολυμπούσε στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα. Η άτυχη 70χρονη μάλιστα κολυμπούσε αρκετά κοντά στην ακτή όταν δέχτηκε την επίθεση πράγμα που προκαλεί σοκ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είχε απλά βουτήξει τα πόδια της. Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια των σοβαρών τραυματισμών δώδεκα ακόμη τουριστών από επιθέσεις καρχαριών στο Σαρμ ελ-Σέιχ την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που ανάγκασε την κυβέρνηση να κλείσει τις παραλίες της περιοχής από την Τετάρτη ως το Σάββατο. Ο αριθμός των πρόσφατων επιθέσεων καρχαριών στην περιοχή είναι ασυνήθιστα μεγάλος ενώ αυτό το είδος καρχαρία εμφανίζεται για πρώτη φορά σε αυτά τα νερά. Οι αλλαγές στην θερμοκρασία της θάλασσας οδήγησαν αυτά τα κήτη να μεταναστεύουν σε περιοχές που δεν είχαν ξαναεμφανιστεί κάτι που προκαλεί ερωτήματα και ανησυχία στους επιστήμονες (πηγή: tzongla.gr). Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tipotastasovara το προηγούμενο καλοκαίρι οι ίδιοι καρχαρίες είχαν παρατηρηθεί και στα ελληνικά νερά. Σοκ προκαλεί το βίντεο ντοκουμέντο από το Πόρτο Γερμενό. Φαίνεται μικρός λόγω της αντανάκλασης του νερού, στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερος απ' ότι φαίνεται στο βίντεο. Δείτε επίσης πόσο ρηχά είναι, έχουν αποθρασυνθεί πλήρως...

Είναι πλέον φανερό ότι δεν σώζεσαι πουθενά. Είτε βαθιά είτε ρηχά, αν ο καρχαρίας πεινάει δεν έχεις καμία τύχη. Προσωπικά έχω να μπω σε θάλασσα από το 2001. Σε πισίνα από το 2002 γιατί έχουν πολύ χλώριο και τσούζουν τα μάτια μου.

3 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

λατρευω τις θαλασσες και παω κολυμβητηριο 2 φορες τη βδομαδα, δεν επαθα ποτε τιποτα μονο μια φορα στο κολυμβητηριο μου γινε κολιτσιδα ενας παππουλης 70αρης στα ντους και τον εβρισα , τον ειπα μητσοτακη ηρεμα, του μοιαζε πολυ τι να κανω

Randy Marsh είπε...

Μην ακούτε τις προβοκάτσιες του κυρίου. Οι θάλασσες, οι πισίνες και γενικά το νερό είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ πράγματα! Κανείς που δεν έκανε μπάνιο δεν έπαθε τίποτα, ενώ αντιθέτως κάθε χρόνο έχουμε λουτρό αίματος με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους. Εμένα προσωπικά πέρυσι το καλοκαίρι στην Αστυπάλαια παραλίγο να με αρπάξει μια φώκια και δεν ήμουν καν μέσα στο νερό!!!

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Έχετε δίκιο: κι εγώ αποφεύγω το νερό, γιατί φοβούμαι τις όρκες. Επίσης αποφεύγω την ξηρά και τον αέρα, γιατί είμαι αλλεργικός στις μέλισσες.