Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πέθανε ο Ιωάννης Φουράκης!

Σοκ με το ξαφνικό χαμό του ερευνητή και συγγραφέα Ιωάννη Φουράκη! Μερικές στιγμές από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής:



Και εδώ το συγγραφικό του έργο για όποιον ενδιαφέρεται για αλήθειες που τσακίζουν κόκαλα.


Τέλος κλείνουμε με το σημείωμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του:
Ο πολυαγαπημένος μας και Σεβαστός συγγραφέας, Ιωάννης Φουράκης, ανεχώρησε, σήμερα 1η Δεκεμβρίου, για το μεγάλο ταξίδι προς το άστρο από το οποίο ήλθε. Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά, γνωρίσαμε στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο αγνό και αληθινό σε ολόκληρο το βίο του, πρότυπο αμέμπτου ηθικής. Το σημαντικό του έργο θα είναι πάντα πολύτιμο εργαλείο για οποιονδήποτε μελετητή - ερευνητή, αλλά και απτή απόδειξη για το ήθος και την καθαρότητα της ψυχής ενός ανθρώπου απόλυτα αφοσιωμένου στα υψηλά ιδανικά που υπηρετούσε.
fourakis.gr

R.I.P.

ΥΓ: Υπάρχει ντοκουμέντο στο οποίο ο Φουράκης κάνει λεπτομερή περιγραφή της συνάντησης που είχε με ένα Βριλ. Δυστυχώς δεν βρήκα αυτό το απόσπασμα στο youtube. Παρακαλώ όποιος το έχει σε οποιαδήποτε μορφή ας επικοινωνήσει μαζί μας.

3 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

μια μορφη που συμπαθουσα πολυ
καλο ταξιδι

mⒶrinero είπε...

autos den einai pou elege oti de tha ginun oi olimpiakoi agwnes logo vroxis?
ok!!

Ιφιμέδεια είπε...

Αυτό που θυμάμαι από τον τρελο-γεράκο ήταν η σοβαρή του δήλωση στην εκοπομπή του Χαρδαβέλλα ότι μια παγκόσμια μυστική αδελφότητα (λέσχη Μπίλντεμπεργκ ή κάτι τέτοιο) συναντήθηκε σε μιά καφετέρια στην Καλαμαριά. Μου είχε φανεί θαυμάσια σουρεαλιστικό.
Καλό και γρήγορο ταξίδι στον πλανήτη του λοιπόν.