Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Σοκ στο χώρο των Blogs




















Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο χώρο της ελληνικής μπλογκόσφαιρας μετά την επίθεση που δέχθηκε το tipotastasovara. Όλο το ιστορικό της άνανδρης επίθεσης: Εδώ και τρεις μέρες το free counter που είχαμε εγκαταστήσει δεν λειτουργούσε. Στην αρχή νομίζαμε ότι θα φτιάξει από μόνο του αλλά μετά την δεύτερη μέρα αρχίσαμε να το ψάχνουμε. Μετά από υπερπροσπάθειες από τους προγραμματιστές του blog καταφέραμε να εντοπίσουμε το πρόβλημα στο επίσημο site του free counter που χρησιμοποιούσαμε (pax.com). Δείτε εδώ, κανένα εικονίδιο δεν φαίνεται να δουλεύει. Η συντονισμένη επίθεση στο pax.com φαίνεται να έγινε από την Ελλάδα και σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η προγραμματιστική ομάδα μας τα ip των υπολογιστών που έκαναν την επίθεση ανήκουν στον Λάκη Λαζόπουλο, στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο) και στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Από το τελευταίο μάλιστα στέλνονται στο email μας απειλητικά μηνύματα σε κωδικοποιημένη μορφή hurfa derp.
Εδώ πρέπει να πούμε ότι από τις πρώτες μέρες του blog ήταν φανερό ότι σκοτεινά κέντρα μας πολεμάνε. Δεν θα ξεχάσουμε την επίθεση που είχαμε δεχθεί με αποτέλεσμα να μείνουμε τρεις μέρες offline (τελικά αποδείχθηκε ότι είχα ξεχάσει να πληρώσω το ίντερνετ...) ή την προβοκάτσια δημοσίευσης δικού μας υλικού σε καθεστωτικά μέσα με τελικό σκοπό τη στοχοποίησή μας.

Χθες κάναμε γενική συνέλευση όπου αποφασίστηκε να μεταφερθούμε σε άλλο free counter με αποτέλεσμα το counter να μηδενιστεί και να ξεκινήσουμε πάλι φτου και απ' την αρχή. Ακόμα και αυτό όμως μας κάνει διάφορα κολπάκια και μου φαίνεται ότι μέσα στον κώδικα ύποπτα κέντρα έχουν ενσωματώσει μίνι ιό ο οποίος στέλνει bugs σε όσους πατάνε "παρακολούθηση" και απειλητικά μηνύματα στους ήδη αναγνώστες. Κάποιους ενοχλούμε αλλά δεν θα τους περάσει...

(στη φωτογραφία εγώ μόλις συνειδητοποίησα το πρόβλημα).

1 σχόλιο:

kosmiki_agaph είπε...

Ε τους κερατάδες τι κάνουνε, ε?