Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Όλη η αλήθεια για τον Απόστολο Γκλέτσο!

Ο Γκλέτσος ως Άρης Βελουχιώτης (φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας)




































Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του γνωστού ηθοποιού Απόστολου Γκλέτσου. Ο νυν δήμαρχος Στυλίδας εδώ και μερικές μέρες εμφανίζεται πάνω σε μπουλντόζες, μέσα σε περιπολικά και σε αστυνομικά τμήματα ενώ έχει πάντα μαζί του μια ντουντούκα την οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ (1, 2, 3). Φήμες θέλουν τον Γκλέτσο να έχει τρελαθεί κάτι που ακόμα και οι πιο κοντινοί του άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσουν ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα. Ο ηθοποιός-δήμαρχος φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου. Είναι όμως έτσι;
Το tipotastasovara με αποκλειστικές πληροφορίες παρουσιάζει το επτασφράγιστο μυστικό πίσω από τον «αντάρτη» Γκλέτσο. Αυτό που βλέπουμε λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία τηλεοπτική περσόνα στην οποία ο ηθοποιός υποδύεται έναν γοητευτικό επαναστάτη-αντιεξουσιαστή ο οποίος διώκεται για τις ιδέες του και που δεν είναι άλλος από τον Άρη Βελουχιώτη! Όλο αυτό το θέατρο δηλαδή δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό τρικ με μοναδικό σκοπό την προώθηση της νέας του ταινίας η οποία είναι σήριαλ. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες το όλο εγχείρημα έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και ακόμα και τα κίνητρα για την κατάκτηση της δημαρχίας τίθενται σε αμφισβήτηση καθώς ο ηθοποιός δεν είναι από την Στυλίδα και ούτε καν ξέρει που είναι! Ο διαπληκτισμός του με αστυνομικούς, ή σύλληψη και η μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα με χειροπέδες, είναι όλα έξυπνα σκηνοθετημένα έτσι ώστε να ξεγελαστεί και ο πιο καχύποπτος. Ένα μικρό λαθάκι όμως φανερώνει το στημένο της υπόθεσης. Ο κύριος που εμφανίζεται ως αστυνομικός και που έχει φωτογραφηθεί να τσακώνεται με τον Γκλέτσο δεν είναι αστυνομικός! Το σήμα που φοράει είναι αντιγραφή του πραγματικού αστυνομικού σήματος και είναι από αυτά που χρησιμοποιούνται στην τηλεόραση/κινηματογράφο (δείτε εδώ και εδώ)!
Η πετυχημένη συνταγή της ξαφνικής αλλαγής στην συμπεριφορά ενός ηθοποιού είναι συνηθισμένο επικοινωνιακό τρικ και φαίνεται να έχει επιτυχία αφού πάντα τραβάει το ενδιαφέρον του κόσμου και τα φώτα της δημοσιότητας. Τελευταίο παράδειγμα (το οποίο και φαίνεται να ενέπνευσε τον Απόστολο) είναι αυτό του Joaquin Phoenix ο οποίος τον τελευταίο καιρό παίζει ραπ και το κρατάει αληθινό. Παρόλα αυτά είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο επιχειρείται στην Ελλάδα, εκτός βέβαια από την περσόνα της καταξιωμένης ηθοποιού που υποδύεται τα τελευταία 15 χρόνια η Βάνα Μπάρμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: