Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Κατοικίδια και σχιζοφρένεια; Όλη η αλήθεια.

Ινδός που παντρεύτηκε γάτα...

Οι γάτες και οι σκύλοι συνδέονται με τον κίνδυνο να γίνει κάποιος ψυχωτικός αναφέρουν ερευνητές σε μια πρόσφατη δημοσίευση ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση σχετικά με τα κατοικίδια. Αυτή η νέα μελέτη υποδηλώνει ότι ακόμα και ένα γατάκι μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα ψυχολογικών ασθενειών κατά 40%. Η έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “Fluffy Pets” τον Ιούλιο του 2010. Τα υπάρχοντα δεδομένα έρχονται να υποστηρίξουν την άποψη ότι «τα κατοικίδια δεν είναι τόσο αθώα όσο πιστεύουν ορισμένοι» λέει ο Δρ Ζάμιτ, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και λέκτορας στο τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ. Οι ερευνητές μπόρεσαν να αποδείξουν ότι τα ίδια τα κατοικίδια αυξάνουν το κίνδυνο ψύχωσης μια κατηγορία διαταραχών που περιλαμβάνει και τη σχιζοφρένεια.
Τα σκυλάκια και τα γατάκια είναι τα πιο ευρέως διαδεδομένα κατοικίδια σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας (σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές περίπου 60% των νέων ενηλίκων δηλώνουν ότι έχουν κατοικίδια). Ο Ζάμιτ και συγγραφείς της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, το Imperial College και το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ εξέτασαν χιλιάδες ανθρώπους για να συμπεράνουν πως η επίδραση των κατοικίδιων στην ψυχική τους υγεία και στις ψυχωτικές διαταραχές είναι τεράστια με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν αυταπάτες, παραισθήσεις, διπολικές διαταραχές. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα κατοικίδια συνδέονται με τις ψυχώσεις καθώς ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με χνουδωτά τετράποδα πλασματάκια τόσο γλυκά και τρυφερά που δεν μπορεί να το αντέξει και οδηγείται σταδιακά στην τρέλα: πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων νομίζουν ότι τα ζώα τους μιλάνε ή ακόμα χειρότερα πιστεύουν ότι οι ίδιοι μπορούν να μιλήσουν την γλώσσα των ζώων με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να γαβγίζουν ή να νιαουρίζουν. Κάποιοι άλλοι τους βάζουν ρούχα και περούκες νομίζοντας ότι έχουν να κάνουν με μικρά ανθρωπάκια, τα παντρεύονται, τα βάζουν να βλέπουν τηλεόραση και γενικώς τα ζουλάνε συνέχεια.
Τι να πει κανείς.
Πολλοί ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει την εμφάνισή τους νέα (μεταλλαγμένα;) ζωάκια περισσότερο χνουδωτά, γλυκά και αγαπησιάρικα. Οι επιστήμονες λένε πως αυτά τα νέα ζωάκια (χαμστεράκια, λαγουδάκια, σκιουράκια, ρακουνάκια, οποσουμάκια κλπ) είναι πολύ επικίνδυνα και είναι υπεύθυνα για την αύξηση των κρουσμάτων σχιζοφρένειας καθώς είναι πολύ πιο περιεκτικά σε χνούδι από τα «παραδοσιακά» κατοικίδια. Τώρα ξέρεις.

5 σχόλια:

Flonsavardu είπε...

γιατί τα πασουμάκια που τα πας; αυτά με τις φουντίτσες που φοράνε οι κυρίες υψηλής κοινωνίας (τα πουλάει και στο τζάμπο). αυτά και αν προκαλούν τρέλα.

http://94.246.113.66/images/images/46/4693420421.jpg

Randy Marsh είπε...

επίσης να πω ότι υπάρχουν και τα παστουρμάκια που αποτελούν νόστιμα.

ΣΑΚΗΣ είπε...

καλα φιλε μου εσυ εισαι πολυ χειροτερος προβοκατορας απο μενα...μπραβο,μπραβο εχεις γινει το προτυπο μου απο δω και περα μετα απο αυτο με τα κατοικιδια(το οποιο θα χρησιμοποιησω στο φεησμπουκι μου εννοειται πετσοκοβοντας το...)very good,keep on

ξερωγωξερωγωνταξ είπε...

o τυπος πανω πανω ειναι ο Cleveland Brown.period.

http://cdn.buzznet.com/assets/imgx/1/1/7/6/9/9/9/1/orig-11769991.jpg

I like pets είπε...

Όπως υπάρχουν ψυχωτικά και φυσιολογικά άτομα που αδιαφορούν για τα ζώα ή τα αντιπαθούν, έτσι υπάρχουν ψυχωτικοί και φυσιολογικοί ζωόφιλοι. Οι φυσιολογικοί ζωόφιλοι ηρεμούν με τα ζώα συντροφιάς, ενώ οι ψυχωτικοί μπορεί να εξαρτηθούν από τα ζώα σε σημείο παραλογισμού. Ο χειρότερος παραλογισμός , που δυστυχώς δεν θεωρείται κάν παραλογισμός , είναι η επιμιξεία ανάμεσα στα είδη κατοικιδίων για να δημιουργηθούν ράτσες που δεν υπάρχουν στη φύση με απρόβλεπτες συνέπειες. Σε αυτό φταίνε οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται τη ζήτηση τέτοιων υβριδίων αλλά και οι απαιτήσεις της πελατείας. Το εξεζητημένο ντύσιμο των ζώων, ο υπερβολικός εξανθρωπισμός των κατοικιδίων σε σημείο εκκεντρισμού είναι ενδείξεις προϋπάρχουσας ψύχωσης με αφορμή το δεσμό με τα κατοικίδια και δεν συμβαίνει στους περισσότερος ζωόφιλους. Άλλωστε υπάρχουν και περιπτώσεις ψυχωτικών γονέων που προσκολλώνται υπερβολικά στα ίδια τους τα ανθρώπινα παιδιά και φθάνουν έως και τη χειραγώγησή τους ενάντια στην πραγματική ευτυχία τους, μην το ξεχνάμε !!!