Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Comicdom 2012 - Σκέψεις και συναισθήματα


Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγινε η έκθεση Comicdom. Σε αυτό το ποστ θα γράψω τις εντυπώσεις μου, πρώτα απ' όλα όμως πρέπει να καταγγείλω το προβοκατόρικο ποστάρισμα της flons. Δεν τη ξέρω την κυρία και ούτε πήγαμε μαζί.
Λοιπόν αφού χαθήκαμε στο Κολωνάκι (ναι στο Κολωνάκι, τι θε;) τελικά το βρήκαμε.
Μπήκαμε και αμέσως ασχοληθήκαμε με τον Marana που βασικά αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που πήγαμε (ο δεύτερος ήταν να κάνω φωτορεπορτάζ για το μπλόγκ αλλά ενώ πήρα την φωτογραφική και την κουβάλαγα όλη μέρα, ξέχασα τη μπαταρία σπίτι). Τέλος πάντων φτάσαμε κατά τις δύο και δεν μπορούσαμε να μπούμε στο θέατρο που μίλαγε γιατί ήταν ήδη γεμάτο έτσι είπαμε να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που είχαμε μέχρι να τελειώσει και να δούμε την έκθεση.
Στον πρώτο όροφο είχε την βασική έκθεση. Περίπτερα από διάφορους εκδοτικούς οίκους με κόμικς από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές. Γενικά εμένα ποτέ δεν μου άρεσαν τα κόμικς με super ήρωες οπότε επικεντρώθηκα σε οτιδήποτε άλλο ειδικά αν ήταν ασπρόμαυρο. Εντυπωσιάστηκα με την μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων σχεδιαστών και άρχισα να χαζεύω από δω και από κει βρίσκοντας αστεία και ωραία πραγματάκια. Πρώτη μου αγορά ήταν τα τρία τεύχη του κύριου Κουλούρι του Tomek τον οποίο και γνώρισα από κοντά! Αφού μιλήσαμε για το πόσο γαμάτοι είμαστε, έφυγα και πήγα πιο κει, στο περίπτερο του Κορμοράνου. Από κει πήρα το Εκτροχιασμένη Πόλη του Kaz που τον έχω άχτι.

Μετά πήγαμε στον τρίτο που είχε τα fanzines και κάτι άλλα. Χάζεψα και εκεί αρκετή ώρα και έφυγα με δύο κόμικς, τα 'Μπάτμαν αυτή η αδερφή' 1 και 2. Περιμένω με αγωνία το 3. Αν αργήσει πολύ θα το φτιάξω μόνος μου.
Ξαναπήγαμε στον δεύτερο που είχε τελειώσει ο Manara αλλά είχε μια ουρά μέχρι του διαόλου. Αποφασίζουμε να κάτσουμε και μετά από μία ώρα αποφασίζουμε να φύγουμε. Ζήτημα αν είχαμε προχωρήσει 10 μέτρα. Ε μα σου σκάει η κάθε μία με 15 βιβλία (εσύ με την τσάντα ξέρεις για ποιον μιλάω). Ένας έβγαλε και κουκλάκι! Άντε να φτάσεις στον Manara μετά. Φταίει όμως και αυτός, Μανάρα μου βάλε μια υπογραφή που μου θες και ζωγραφιές σε 850 βιβλία. Ε, πήγαμε και φάγαμε taco bell και ησυχάσαμε.

Όταν γυρίσαμε είχε πιο πολύ κόσμο μιας και που απόγευμα. Κάτσαμε άλλο λίγο συνεχίζοντας να χαζεύουμε. Ήταν και κάτι περίεργοι τύποι με περίεργες μοβ περούκες και αλλοπρόσαλλα ρούχα που κάτι κάνανε αλλά δεν ασχολήθηκα. Αν δεν έχεις φωτογραφική δεν έχουν αξία αυτά.

Τι άλλα; Ε αυτά. Άντε και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: