Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τα ζώα της ημέρας

Μετά τον ψόφιο βλάκα, αυτό!

Σαπίλα.

30 σχόλια:

mahler76 είπε...

ποιος είναι ο κύριος?

Randy Marsh είπε...

Αυτός που κατηγορείται για την ληστεία και την εν ψυχρώ δολοφονία στην Πάρο.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=471300

mahler76 είπε...

α το φαλακρό βλήμα...

Michalis_Vin είπε...

Ηταν θεμα χρονου να σκασει το γνωστο πανο/γκραφιτι για τον πολιτικο κρατουμενο-αγωνιστη

Randy Marsh είπε...

Άργησε κιόλας και είχα ανησυχήσει!

"Το Κεφάλι Που Περπατάει" είπε...

O MITROPETROS LEFTEROTHIKE,I AKOMI?

dimitris είπε...

αχμ, κατηγορούμενος για κάτι δε σημαίνει απαραίτητα ένοχος όσες φορές κι αν το πεί η όλγα τρέμη, αφήστε και τίποτα για τον δικαστικό κλάδο τόση ανεργία έχει πέσει.
2ον, αν ο άνθρωπας είναι όντως ένοχος, αυτό δεν αποκλείει το να είναι όντως αναρχικός και οι σύντροφοί του να νιώθουν αλληλεγγύη.
3ον, "δολοφονία εν ψυχρώ" είναι αμα σχεδιάσω να φάω κάποιονα με δόλο, πάω εκεί που κάθεται και τον καθαρίσω στην ψύχρα. Το να πυροβολούν 3 τύποι που μόλις λήστεψαν μια τράπεζα έναν άλλον που προσπαθεί να τους ακινητοποιήσει δεν ενέχει ούτε δόλο ούτε ψύχρα.
Ναι, μαλακία τα μπινελίκια σ' έναν νεκρό, αλλά νομίζω κανείς στη θέση των ληστών δε θα καθόταν να μπει φυλακή για να γίνει ήρωας της ημέρας ένας ταρίφας με ενδιαφέρουσες απόψεις περί βίας κι αυτοδικίας όπως μαρτυρά το φατσοβιβλίο του.
σε τελική ανάλυση, όταν πας να την πέσεις σ' έναν ένοπλο που τρέχει μ' ένα τσουβάλι με σήμα δολλάριο, υπάρχει κάτι που λέγεται βραβείο δαρβίνου για την περίπτωσή σου.
τώρα το κατά πόσο είναι σαπίλα αυτό κι όχι οι αυτοκτονίες της ημέρας, τα καμμένα δάση της ημέρας, τα νέα μέτρα της ημέρας, ο άνεργος της ημέρας κι ο καιάδας της ημέρας ας το σκεφτεί ο καθείς με την ησυχία του, καθώς και την μεταξύ τους σχέση.
καληνύχτα

Γιάννης_Βασιλείου είπε...

Να καθιερώσεις κατηγορία "Το σχόλιο της ημέρας" και να βάλεις αυτό του από πάνω κυρίου, που σαν Ιζνογκούντ της Ευελπίδων καλεί τον κόσμο να αφήσει τίποτα για τον δικαστικό κλάδο, σε μια ουτιδανή προσπάθεια να καθαρίσει τον ανταγωνισμό, για να γίνει αυτός μοναδικός και άξιος δικαστής (βλέπε επιχείρημα υπ'αριθμ.3.)

Υ.Γ. Και συν τοις άλλοις στην κατακλείδα του κουβέντα για το λουκέτο των Taco Bell και τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας απόψε στο ΟΑΚΑ. Να ποια είναι η σαπίλα.


xray είπε...

Αν δηλαδή είμαστε δέκα αναρχικοί (κατά δήλωσή μας) και ο ένας συλληφθεί και φυλακισθεί γιατί έδερνε το παιδί του ας πούμε, οι άλλοι θα πρέπει να αισθάνονται αλληλέγγυοι;
Νόμιζα ότι αυτό που κάνει κάποιον πραγματικά αναρχικό, είναι το γεγονός ότι δεν επιτρέπει στον εαυτό του να γίνει μέλος οποιασδήποτε αγέλης. Ούτε και (πολύ περισσότερο) αυτής των ομοϊδεατών του.

xray είπε...

Α! να μην προσπεράσουμε και την πολύ γλαφυρή και παραστατική εικόνα του 'αναρχικού' σύμφωνα με το σχόλιο του Δημήτρη: Αυτός που τρέχει κρατώντας στο ένα χέρι το κουμπούρι και στο άλλο ένα τσουβάλι με λεφτά. Για την ενίσχυση του αγώνα φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Αλληλεγγύη στις τράπεζες και τους χρυσαυγίτες ταρίφες.
το μίσος είναι ταξικό.

Randy Marsh είπε...

@ dimitris
1. Σου απάντησε ο Γιάννης Βασιλείου
2. Σου απάντησε ο xray
3. Οκ δεν ήταν εν ψυχρώ. Ήταν σκέτη δολοφονία.

Οι «ενδιαφέρουσες απόψεις περί βίας κι αυτοδικίας όπως μαρτυρά το φατσοβιβλίο του» που ακριβώς κολλάνε; Στο να πούμε, ε φασιστάκος ήταν και αυτός μωρέ, τελικά ήταν λίγο δολοφονία όχι πολύ. Αν δηλαδή οι σφαίρες που δεν πέτυχαν κανέναν πετύχαιναν κάνα παιδάκι θα ήταν χειρότερα ή θα ψάχναμε να βρούμε αν είχε μπαμπά με περίεργες απόψεις περί βίας στο facebook;
Αυτό και αν είναι σαπίλα.

Michalis_Vin είπε...

Όταν βρίσκουν το DNA σου στον τόπο του εγκλήματος και όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν οτι πιστολιασες έναν ταρίφα στο κεφάλι τότε το "κατηγορούμενος" είναι όρος πολιτικής ορθοτητας για να αποφύγουμε τη ζαλαδα περι τεκμηριου αθωότητας.

Σχετικά με το αναρχικος, δε λέει τίποτα όταν διαπράττει κακούργημα κοινού ποινικού δικαίου. Αν δηλαδή ήταν αθεος, κοιλιοδουλος και γουστάρε τα γατακια θα είχε ελαφρυντικά και θα έπρεπε να ανεβάσει banner υπέρ του ο Randy στο blog?

Tελος, αυτο με το "εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσείς ασχολείστε με τις λεπτομέρειες" είναι καιρός να το κόψουμε γιατί είναι και λίγο μαλακια και άστοχο.

Το βίντεο που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου γατοβιντεο το είδατε;

dimitris είπε...

αχμ, δηλαδή 1. το να ληστεύεις μια τράπεζα είναι το ίδιο αντικοινωνικό κι επιλήψιμο με το να δέρνεις το παιδί σου (https://www.youtube.com/watch?v=Qh2sWSVRrmo)... 2. το να βρίσκεις ότι το μπινελίκι σ' έναν τύπο που ενδεχομένως λήστεψε μια τράπεζα είναι καπως παράταιρο σε μια κοινωνία που ληστεύουν καθημερινά οι τράπεζες είναι σαν να λες "εδώ ο κόσμος χάνεται" ή γιατί κλείσαν τα τάκο μπελ... 3. το να πυροβολεί κάποιος που λήστεψε μια τράπεζα έναν τύπο που προσπαθεί να τον συλλάβει είναι το ίδιο με το να πυροβολεί παιδάκια (ξανά https://www.youtube.com/watch?v=Qh2sWSVRrmo) ή μπορεί και γατάκια...
και τέλος, απ' την μια δε γουστάρετε τεκμήρια αθωότητας και τέτοια δικονομικά τερτίπια -έλα μωρέ τώρα, το DNA μίλησε, κι ας θέλει κανονικά κάτι μέρες για να βγεί, αυτό μίλησε μέσω της κυρίας τρέμη το ίδιο πρωί κιόλα- απ' την άλλη, άμαν είναι για "κακούργημα του κοινού ποινικού δικαίου" τότε όποιον περιφέρουνε στα κανάλια ας του ρίξουμε και μεις μια διαδικτυακή ροχάλα, είναι καλή φάση να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο θεωρίο της αρένας, μέχρι τουλάχιστον να ρθεις φεις του φεις με τα θηρία.

Γιάννης_Βασιλείου είπε...

Γνωρίζοντας ότι κάθε απόπειρα σοβαρής απάντησης συνιστά αυτό που στη διαδικτυακή ορολογία καλούμε "τάισμα του troll", θα επιχειρήσω να απαντήσω χονδρικά :

Η ληστεία είναι ένα σύνθετο έγκλημα. Τα στοιχεία που τη συνιστούν είναι αφενός η ΠΡΟΘΕΣΗ παράνομης ιδιοποίησης ξένου πράγματους κι αφετέρου η εκ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ άσκηση παράνομης βίας για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού. Η σωματική βία μπορεί να ασκείται και εναντίον προσώπων που είναι πρόθυμα να εμποδίσουν την αφαίρεση (μπορείς να βρεις πλείστες όσες σχετικές αποφάσεις στο site του Αρείου Πάγου).

Το περιστατικό στο οποίο αναφερόμαστε εμπίπτει στη διακεκριμένη περίπτωση ληστείας που ορίζεται στο 380, παρ.2 του Ποινικού Κώδικα, όπου ορίζεται πως αν από την πράξη προήλθε ο θάνατος ή βαριά σωματική βλάβη κάποιου προσώπου επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη. Για να πληρωθεί η ειδική υπόσταση του εν λόγω εγκλήματος απαιτείται ο δράστης να είχε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αμέλεια ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Εν προκειμένω, ο δράστης πυροβόλησε το πρόσωπο που έσπευσε να τον αποτρέψει από το να επιτύχει τον σκοπό του. Στοιχειοθετείται δόλος, έστω και ενδεχόμενος, καθώς στην καλύτερη περίπτωση ο δράστης γνώριζε ότι με την ενέργειά του αυτή μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο του θύματος, αλλά θεώρησε ότι θα το αποφύγει.


Τέλος αγαπητέ Δημήτρη ωρύεσαι για τον στιγματισμό του φερόμενου ως δράστη, τη στιγμή που, ορμώμενος από τις ιδεολογικές πεποιθήσεις του κατηγορουμένου, πασχίζεις με νύχια και με δόντια να αποχρωματίσεις το έγκλημα από την ειδεχθή βαναυσότητά του. Βλέπεις την αντίφαση?

Unknown είπε...

το αστοχο και wannabe σοβαρο σχολιο της ημερας θα ελεγα εγω...
επειδη λοιπον,καλος ο χαβαλες και τα γατακια που λαγοκοιμουνται,οταν σχολιαζεις κατι τετοιο,μαλλον επαναπροσδιοριζεις -εστω και για λιγο-το χαρακτηρα του μπλογκ.γιατι δεν βγαζει ουτε γελιο ουτε ευθυμια,η συγκεκριμενη δημοσιευση(εν αντιθεση με το χεσιμο στο παρκο ναυαρινου και την αναφορα στο φουκω μερικους μηνες πριν)...σε καποιους(συμπεριλαμβανου και σενα προφανως),βγαζει αηδια.με γεια σου με χαρα σου.
ειναι πολιτικη σου επιλογη βεβαια μεσα σε ενα μπλογκ που ακριβως δε "παιρνει τιποτα στα σοβαρα" ,να κανεις μια σοβαρη,λακωνικη,οξυμενα επικριτικη και αμιγως πολιτικη τοποθετηση πανω σε ενα συγκεκριμενο θεμα,και να μη μιλας-με το ιδιο υφος- για τις αλλες σαπιλες και τις αλλες αηδιες που μας κατακλυζουν.ξερεις τωρα,"εθνοσωτηρες","λυση στη κριση","καταπολεμιση της ανεργιας","σκουπες στο κεντρο"...Εξαιρεση(;),το περιστατικο της παρου,οπου βεβαια εκει,ουτε "σαπιους" τηλεκαννιβαλους διεκρινες,ουτε αποκαλεσες "σαπιο" τον φασιστικο εσμο που κατεκλυσε την επικαιροτητα,τις οθονες μας,τις γειτονιες μας,μεχρι και τα λιμανια για να "ξεβρωμισει το τοπο" απο μια αλλη -κατα καποιους αλλους- "αηδια".
Στη προκειμενη ,αυτο που ξερω που ξερεις και ξερουμε για το επιδικο(τον θεοφιλου),ειναι απλα τα δελτια τυπου της ασφαλειας και τα εμετικα ρεπορταζ του καλοκαιριου.
Ο τυπος αρνειται τις κατηγοριες,το κατηγορητηριο μπορει να ειναι ενας διατρητος εντυπωσιασμος (οπως τα πολλα κατηγορητηρια που εχουν καταρρευσει μετα απο πολλα χρονια ομηριας προφυλακισης διασυρμου και εκδηκητικοτητας εναντιων καποιων δεκαδων μητροπετρων 30 χρονια τωρα) και εσυ μαλλον επελεξες να ευθυγραμμιστεις με τους κατηγορους και να κρινεις ως σαπιλα την αλληλεγγυη καποιον σε καποιον.
Που οχι μονο δεν εχει αναλαβει καμια ευθυνη,αλλα αρνειται -εστω και στη προανακριτικη διαδικασια- την εμπλοκη,του οποιου το κατηγορητηριο δε το λες και 100% ακλονητο,και η "εμετικη" αλληλεγγυη,δε σημαινει απαραιτητα ταυτιση(αλοιμονο αν σημαινε,τοτε θα γεμιζαν οι τραπεζες ληστες,τα νεκροταφεια ταριφες,και τα εδρανα συγκατηγορουμενους...),ουτε υποστηριξη σε οποια επιλογη κι αν εκανε τελικα,αλλα ισως συμπαρασταση στη συνθηκη του εγκλεισμου,του δημοσιογραφικου χλευασμου,της επιβεβλημενης διαστρεβλωσης,και της αστυνομικης αυθαιρεσιας.



συνεχεια...

Unknown είπε...

Για τα λαθη,τις αστοχιες,τις μαλακιες,τις μισανθρωπιες,τους κωλοπαιδαρισμους,τις βαρβαροτητες του καθενος θεοφιλου,δε θα μιλησει μονο η σαπια κατ'εμε (για σενα ισως οχι,αφου δε την αποκαλεσες ποτε ετσι)αστυνομια συνεπικουρουμενη απο τα αδιαφορα κατ'εσε,(εμετικα κατ'εμε)καναλια,αλλα και οσοι θεωρουν οτι εχουν λογο να πουν πανω στο γεγονος.και μπορει να θεωρω αστοχη την αναρτηση σου,θεωρω επισης αστοχη (αλλα καθολου αναλογη με τα σχολιακια σου ,οχι δηλαδη "εμετικη",ουτε σιγουρα "σαπια") και αποσπασματικη τη συγκεκριμενη κινηση αλληλεγγυης πανω σε μια θολη προς το παρον υποθεση,αφου δεν εξηγει σε τι ακριβως στεκεται αλληλεγυα,και δε συνοδευεται απο εναν λογο ικανο να διεμβολισει τη κυριαρχη προπαγανδα.για σαπιλες παντως,μη ψαχνεις εκει,ψαξε παντου γυρω σου.στα δελτια των 8,στους ρουφιανους στη δουλεια,στους μαχιμους εθνικιστες που μοιραζουν μακαρονια,στους ροπαλοφορους βουλευτες,στους εντιμοτατους παπαδες,στους καλοκαγαθους εμπορους...μη ψαχνεις σε μερη που οι ανθρωποι εχουν ανιδιοτελως επιλεξει να παιξουν το κωλο τους για την αλλαγη αυτου του κοσμου ,ασχετα με το αν συμφωνεις η διαφωνεις με το πλανο τους-και κινδυνευουν αμεσα να σαπισουν στη φυλακη.Αλλο η τσογλανια,αλλο η πολιτικη ηλιθιοτητα,αλλο η αλλοιωση των προταγματων στο ονομα μιας "επαναστατικη βαρβαροτητας" αλλο ο new age μηδενισμος,αλλο η σαπιλα.ο καθενας οφειλει να κρινει με διαφορετικα κριτηρια.απλα επειδη τυχαινει και γω να ανηκω στο "σαπιο" συναφι των "μητροπετραιων",αυτοματα θα χαρακτηριστω ,"υποστηρικτης" ,"αλληλεγγυος","σαπιος" ,"ζαβος" χωρις να το εχω δηλωσει;
Να καθιερωσεις λοιπον και σχολιο "ο εξυπνακιας της ημερας" και να βαλεις ολους οσους θα τρεξουν να απαντησουν εξυπνακιστικα εχοντας ως δεδομενο οτι υποστηριζω τον κατηγορουμενο ακριτα,η επικροτω τετοιες ενεργειες.
Και μετα να καθιερωσεις και στηλη "το διλημμα της ημερας",σα το "εσυ αποφασιζεις" του βουρου."υπερ του κατηγορουμενου-φονια",η "εναντια στο κατηγορουμενο-φονια";τοσο ,μα τοσο εγκλωβισμενο.

Randy Marsh είπε...

I didn't expect the spanish inquisition...

Unknown είπε...

1,να με συμπαθας που επιχειρησα να γινω οσο το πιο δυνατον ξεκαθαρος και κατανοητος προκειμενω να προλαβω τους καλοπροαιρετους που θα προτρεξουν να με χαρακτηρισουν αυτοματα "αλληλεγγυο" και κατ'επεκταση "σαπιο"η "εμετικο","υποστηρικτη δολοφονων".
Να με συμπαθας λοιπον,που η δικια μου εκφραστικη ανικανοτηταα δε καταφερνει να χωρεσει το συλλογισμο μου σε 2 λεξεις και ενα λινκ -εν αντιθεσει με τη δικια σου-αυτο που θελει να πει το λεει -,αλλα θελει το χωρο της και το "κατεβατο της".

2.το ξερω οτι εχεις κοροιδεψει ολα αυτα.μη μου τα υπενθυμιζεις.αλλωστε δεν ειμαι περαστικος απο το μπλογκ σου.Σε κανενα απο αυτα ομως δε μιλησες για σαπιλα ,η για εμετο με το ιδιο σοβαρο(η σοβαροφανες) υφος.Αυτη την επιλογη κρινω,και τιποτα παραπανω.να περιπαιξεις τους υπολοιπους ,αλλα να μιλησεις για σαπιους και εμετικους κατηγορουμενους-αλληλεγγυους.Να μιλησεις για τη συγκεκριμενη υποθεση,με συγκεκριμενο υφος.Γιατι εγω διαβαζοντας τη δημοσιευση σου δε θεωρησα οτι κανεις πλακιτσα,η κοροιδευεις τους αναρχικους ,οπως "το ιδιο κανεις με τους παπαδες ,τους πλανηταρχες,κοκ...",αλλα οτι τοποθετεισαι σοβαρα για ενα ζητημα.
αν το σχολιο σου θεωρειται σοβαρο ή ειναι μια ακομη πλακιτσα "τιποτα στα σοβαρα",το κρινουν και οι αναγνωστες,οχι μονο εσυ.
Τα δικα μου αισθητηρια παντως,καθολου ως πλακιτσα δε το εξελαβαν.ουτε αυτο,ουτε τις δικονομικους αφορισμους που ακολουθησαν.εκτος κι αν ειναι της μοδος να κανουμε αστειακια με τις αποφασεις του αρειου παγου....

3.Στο "κατεβατο" μου λοιπον,φροντησα να ξηγηθω,για να μη παρεξηγηθω.Γι αυτο αναφερθηκα και στο θεμα που ειχε ανοιξει στο ιντιμιντια με αφορμη το συστηματικο κατουρημα στο αυτοδιαχειριζομενο παρκο και την υπερασπιση του απο καποιον κακοδιαβασμενο αναγνωστη του Φουκω,το οποιο εσυ κοροιδεψες.Και κατ'εμε ,ηταν οντως γελοιο.Ωστοσο,ουτε για εμετο μιλησες τοτε,ουτε για "σαπιλες".Και τουλαχιστον εμενα,δε με ενοχλησε η κοροιδια σου τοτες,γι αυτο και δε μπηκα στο κοπο να δημιουργησω θεμα απο το τιποτα,και να σου γραψω...Τετοιες λεξουλες λοιπον,ας φροντιζουμε να μπορουμε να τις υποστηριξουμε επαρκως πριν τις ξεστομιζουμε.

4.Μια χαρα δικαιωμα εχεις να σχολιαζεις την "ηλιθιοτητα οπου την δεις".Οπως μια χαρα δικαιωμα εχω και γω να σχολιαζω ως ηλιθιοτητα αυτο που εγραψες και υποστηριξαν καμποσοι με τα σχολια τους,περι σαπιλας.
Γιατι οσο ηλιθιο μπορει να θεωρησει καποιος το γεγονος της ξερης -χωρις επιχειρηματολογιας η ειληκρινους κριτικης-αλληλεγγυης σε καποιον "δολοφονο",
αλλο τοσο ηλιθιο μπορω να θεωρησω και γω μια αποψη που χωραει σε 3 λεξουλες(σαπιλα ,αηδια, εμετος) ενος σκεπτικου που με βαζει να μαντεψω γιατι το θεωρει σαπιλα.



5.δε σε ειπε κανενας μπατσο η φασιστα,τις θυματοποιησεις ,αστες για αλλου.Μπατσοι υπαρχουν μπολικοι,φασιστες εξισου,επομενως,δε χρειαζεται να σε προσθεσω στη σουμα με αυτο που εγω θεωρω πραγματικη σαπιλα.αλλωστε,παραεισαι εξυπνος για να ανηκεις σε καποιο απο τα 2 συνολα.
Απλως,εχε υπ'οψη σου,οτι θα υπαρξουν αρκετοι μπατσοι και αρκετοι φασιστες που θα συμφωνησουν με αυτο που εγραψες."εμετικοι δολοφονοι","σαπιοι επαναστατες",τα εχουμε διαβασει χιλιαδες φορες αυτα...και αυτη η συγκαταβαση απο το βοθρο της κοινωνιας σ'αυτη τη συγκυρια,θα επρεπε να προβληματιζει εσενα,οχι εμενα.

Unknown είπε...

συνεχεια...

6.Και φυσικα κανενας δε σου ειπε να το βουλωσεις.Απλως, στα μπλογκ που ικανουν κριτικη ,ας εχουν υπ'οψη τους οι συντακτες,οτι δε θα κανουν μονο κριτικη ,αλλα θα τους γινεται κιολας.
Δε συμφωνεις;

7.για να κανω μια περιληψη για την ειδικη κατηγορια των αναγνωστων που βαριουνται να με διαβαζουν:

Αστοχη η χρηση αυτων των λεξεων.στοπ.
Γιατι ξαφνικα σοβαρεψες και μιλησες για σαπιλες.στοπ.
Παρολο που δεν εχεις μιλησει ετσι ποτε στο παρελθον,εχεις αρκεστει στη "κοροιδια".στοπ.
Εγω που σε κρινω,δεν υπερασπιζομαι το κατηγορουμενο,αγνοω παντελως το παρελθον του,τις επιλογες του,τη σχεση του με το περιστατικο.στοπ.οπως επισης ,αγνοω τον υποστηρικτικο λογο των αλληλεγυων,και φροντιζω να κραταω μικρο καλαθι.στοπ.κανεναν ομως δε κρινω προκαταβολικα ως σαπιο.στοπ.
Οταν ξεφυγουμε απο τα "αδιασειστα στοιχεια" της ασφαλειας και μαθουμε ολη την αληθεια,δε θα διστασω να τον χαρακτηρισω οπως του αξιζει.στοπ.Χωρις συναισθηματισμους,χωρις πολιτικαλι κορεκτ,χωρις υπεκφυγες.στοπ.Επισης,εχω χεσμενη τη τρεμη το πρετεντερη και τη σια τη κοσιωνη και οσους τον βγαλαν ως συνηθως απο τη πρωτη μερα δολοφονο.στοπ.
Δε σε εμποδισε κανενας να γραψεις πως το βλεπεις εσυ,η να κανεις κριτικη στους αναρχικους.στοπ.
Σου εγινε κριτικη για μια πολυ συγκεκριμενη σου τοποθετηση.στοπ.

Michalis_Vin είπε...

Δεν πρέπει να αφήσουμε την πάλη των τάξεων ιστορικά αδικαιωτη ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία σαμποτάρει την πρωτοβουλια της κολχοζνικης ιδιοκτησίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμος που αποπροσανατολιζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης με ανεπανόρθωτες συνέπειες στη στη δημιουργία της ταξικής συνείδησης και αλληλεγγύης και στην κατ´επεκταση ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και της απο δέσμευσης της απο τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.

Beat this

Unknown είπε...

και μια παρακληση:επειδη ειδα οτι διεγραψες το απαντητικο σου σχολιο (αυτο που ελεγες οτο δε τη παλευες να διαβασεις το κατεβατο μου,οτι κανεις πλακα σε ολους ,και μονο οι αναρχικοι εχουν προβλημα με αυτο,οτι οποιος κρινει αναρχικους κινδυνευει να χαρακτηριστει μπατσος η φασιστας,κλπ..)
,φροντισε να το επαναφερεις,γιατι αδικει την απαντηση μου.νταξει,ειπαμε ,εσυ μπορεις ως διαχειριστης να γραφεις και τροποποιεις ο,τι θες σε πιο αινιγματικα και αμβλυμενα ισως σχολια,αλλα μη με περασουν και για ανθρωπο που μονος του τα λεει και τα γραφει..

Unknown είπε...

ειδα στο fb σου σχολιασμο αντι της σαπιλας. εκει εγραψες: Μερικά (αλληλέγγυα) ζωάκια είναι πολύ μοβόρικα...

πλακα μας κανεις λοιπον για την ιερα εξεταση?? και λιγα σου ειπαν οι παραπανω. το σχολιο σου ειναι καθαρα πολιτικου περιεχομενου, και για αυτο να περιμενεις αυστηρη κριτικη.

Unknown είπε...

προς mixalis vin:

γαματος.γαματος μαν.
και τρομερα αφοπλιστικος και απροβλεπτος ο λογος σου.
οκ,λεω ασυναρτητες, φλυαρες, παλαιοκομμουνιστικο αναρχικες μπουρδες.

επειδη εγω μιλαω πολυ ακαταλαβιστικα,και δεν εχω απλο λογο σαν εσενα,θες να μου πεις τι ακριβως στοιχειοθετει το κατηγορητηριο;
το dna που επικαλεισαι;σε κινητο αντικειμενο;ξερεις ποσες μεθοδευσεις μπορουν να στηριχτουν απο ενα φορητο ιχνος dna;αν παρει η ασφαλεια το σωβρακο μου και το ριξει στην εθνικη πινακοθηκη ,ειναι τρανταχτο στοιχειο οτι εγω εκλεψα τους πινακες;
για την υποθεση σειρηνιδη ,την 18μηνη προφυλακιση του βασιζομενη σε ενα δειγμα dna που συλλεχτηκε,και την αθωωση του τελικα στο δικαστηριο επειδη τα "τρανταχτα" στοιχεια ηταν για κλαματα,εχεις ακουσει κατι,η ξερεις να γραφεις μονο για ακριβοθωρητους ντολμαδες;
τα αλλα στοιχεια;ποια ειναι;
η παρακολουθηση των μπατσων;
αφου οι μπατσοι των (προφανως επι 24ωρου),πως τον αφησαν να σχεδιασει,να παρει ενα γκανι να παρει το καραβι να ληστεψει μια τραπεζα,να δολοφονησει,και να γυρισει πισω;
και τα "στοιχεια" που μου λες;
το οπλο;παπαλα;
που ειναι τα τρανταχτα που "δενουν την υποθεση" ετσι ωστε να στειλουν στα σκουπιδια το τεκμηριο της αθωοτητας;
το οτι ειναι αναρχικος,δεν ειναι καθολου τυχαιο.και προφανως δε μπαινει στην ακρη.αν δεν ηταν,η ειδιση θα ηταν σχεδον μονοστηλο.οι δημοσιογραφοι δε θα διναν φατσες στη δημοσιοτητα,δε θα περιεγραφαν μυστηριωδη προσωπα με γαργαλιστικες λεπτομερειες,ουτε θα μιλουσαν για "σκοτεινες διασυνδεσεις" φωτογραφιζοντας ακομα και ατομα ασχετα με τον τυπο...
Η προανακριτικη διαδικασια θα κυλουσε πολυ διαφορετικα,και εσυ θα χαζευες τα γατακια της ημερας,και δε θα εμπαινες στο κοπο να γραψεις.ελα ομως που δεν ειναι ετσι..
Εγω λοιπον καλε μου μιχαλακη,επειδη τυχαινει να ανηκω σε εκεινους τους αναρχικους που τσακωσε ο συνονοματος σου χρυσοχοιδης,και να κουβαλαω μια χουφτα πλημμεληματα στη καμπουρα μου,θελωω να σε ενημερωσω για παραδειγμα οτι κατηγορουμαι για οπλοχρησια/οπλοκατοχη.παρολο που δε βρεθηκε πανω μου ουτε αμπουλα βρωμας.
κατηγορουμαι επισης για αποπειρα επικινδυνων σωματικων βλαβων σε μπατσο,μονο που κανενας μπατσος δε κατονομαζεται ως θυμα στη δικογραφια.
δηλαδη γενικα και αοριστα πανω στη βιασυνη τους να "δεσει η υποθεση",ξεχασαν να μου καταλογισουν το "θυμα" που επιτεθηκα.για τετεοιες γαματες καταστασεις μιλαμε.το γεγονος λοιπον οτι εχω καραφλιασει με αυτα που εχουν δει τα ματακια μου χρονια τωρα,με κανει να ειμαι επιφυλακτικος με καθε τετοιο "καλοπροαιρετο" θεσμο.
ο κατηγορουμενος δεν ειναι μουγκος,θα μιλησει.ειτε θα αρνηθει τις κατηγοριες,ειτε θα υπερασπιστει τη κινηση του,ειτε θα μετανιωσει,1000 ειτε.μεχρι τοτε,κραταω μικρο καλαθι,και δε μιλαω και γω.ουτε τον υποστηριζω,ουτε τον καταδικαζω,γκεγκε;και για τη ποιοτητα των ερευνων,και για τα "αδιασειστα στοιχεια",περιμενω να δω...





υ.γ:οσους σας κουραζει το υφος μου,χαλαρωστε!μια βολτα στο μπλογκ του "mixalis vin",θα σας κανει να ριλαξαρετε.τι κι αν εχει πεσει πεινα;ποια ταξικη παλη,ποιοι υποσιτιζομενοι πληθυσμοι που αυξανονται μερα με τη μερα,τι ανθρωποι που ψαχνουν τα σκουπιδια και μαλακιες;

http://foodlucky.blogspot.gr/2009/09/electra-restaurant-roof-garden-fest.html

"ας μιλησουμε λοιπον για φαι...
"Και τώρα πάμε στην λυπητερή. Σίγουρα λόγο του περιορισμένου αριθμού μαγαζιών που μπορούν να προσφέρουν αυτή τη θέα, είναι λογικό να υπάρχει ένα premium στις τιμές. Το ότι πληρώσαμε 260 ευρώ (4 Χ 65) μαζί με 2 μπουκάλια καλό κρασί θα το θεωρούσα ικανοποιητικό ποσό αν το φαγητό τραβούσε την προσοχή μου από την θέα. Όμως δεν το έκανε. Ίσως αν το ίδιο εστιατόριο ήταν σε μια ισόγεια αυλή κάποιος να έδινε περισσότερη σημασία στην γεύση και να του έμενε αξέχαστο. Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση όπου η θέα της βεράντας είναι ευχή και κατάρα μαζί. Παραμένει πάντως μια πολύ καλή επιλογή αν ξεμείνετε ένα καλοκαιρινό βράδυ στη “χαβούζα”. ""




παω να μαγειρεψω μακαρονια ορφανα,τσαο!

Unknown είπε...

Έφυγε στ΄αλήθεια;

elPresidente είπε...

@ Michalis_Vin

Kαι πήρε φόρα, και πήδηξε κι απ' το γκρεμό, και πάει κι η οργάνωση...
Αλλά εγώ θα τη φτιάξω την οργάνωση, γιατι η πάλη των τάξεων μέναι ιστορικά αδικαιωτη ενώ η διεθνής...

Michalis_Vin είπε...

@elPre: χαιρομαι που συνεννοουμαστε!

@λολοστεφανης: εισαι ακομα πιο γαματος μαν. Ανακαλυψες τις σκοτεινες πτυχες του παρελθοντος μου. Αν εχεις σκοπο να διερευνησεις και τη δραστηριοτητα μου στα social networks σε παρακαλω πολυ μη δημοσιευσεις τις φωτογραφιες απο εκεινο το γαμο στην Κυπρο που εγινα λιωμα και με πηρε ο υπνος σε μια καρεκλα, γιατι ειμαι και υπερτιτανομεγαλοστελεχος πολυεθνικης και θα κλονιστει η αξιοπιστια μου.
Επισης, μια και εκανες που εκανες την ερευνα στο αποτυχημενο blog μου το οποιο 3 χρονια αργοτερα ακομα με εκθετει, γιατι δεν μπηκες στον κοπο να παρατηρησεις οτι το συγκεκριμενο κειμενο δεν το ειχα γραψει εγω αλλα ο κολλητος μου; Εγω ειχα γραψει ενα αλλο για ενα ακομα πιο ακριβο εστιατοριο στη Βουλιαγμενη. Με αυτο θα μπορουσες να με ισοπεδωσεις. Αν και το 2009 δεν εψαχνε ο κοσμος στα σκουπιδια σε τετοια εκταση η και να εψαχνε η να υποσιτιζοταν δεν πολυενδιεφερε και κανεναν γιατι δεν ηταν της μοδας. Τοτε μας απασχολουσαν αλλα θεματα.

Οσον αφορα στα προσωπικα σου μπερδεματα με το νομο, λιγο με αφορουν οπως κι εσενα ελαχιστα σε αφορα η ιστορια της ζωης μου, το πως βγαζω τα λεφτα που ξοδευω σε εστιατορια και σε ταξιδια, το αν εχω ξενιτευτει κλπ κλπ. Αυτο ομως που εχω να σημειωσω ειναι οτι γνωριζεις εκ των προτερων τους ορους με τους οποιους παιζει το συστημα και δεχεσαι να παιξεις αυτο το παιχνιδι. Επομενως εισαι ετοιμος και να δεχτεις τις συνεπειες της επιλογης σου ακομα και αν αυτες ειναι το να σε χωσουν μεσα επειδη ειχες επανω σου αμπουλες βρωμας. Ελπιζω αυτο να κανεις και να μην εισαι σαν αυτα τα παιδακια που πετανε πετρες και μολοτοφ στο Συνταγμα και οταν τα μπουζουριαζουν μαζευονται οι φιλοι τους και οι γονεις τους στη ΓΑΔΑ και κλαψουριζουν να αφησουν ελευθερα τα παιδια.

Δεν προκειται καν να ασχοληθω με το κατηγορητηριο και με τη σοβαροτητα της καταστασης στο συγκεκριμενο blog. Φανταζομαι οτι κι εσυ το παρακολουθεις για τα γατακια και τα μικρα ανθρωπακια. Αν οχι, και τοτε σκαναρεις ολο το ιντερνετ για επιθετικες αναρτησεις προς τους ομοιδεατες σου τοτε φιλε μου εχεις θεμα και καλο ειναι να το κοιταξεις.

pigolampida είπε...

@λολοστεφανης:
Ρε μεγάλε πραγματικά...δεν έχεις με τίποτ' άλλο να ασχοληθείς;
Μπήκες να κάνεις σε όλους κήρυγμα και να βγάλεις τα "άπλυτά" μας στη φόρα;;; (ευτυχώς που δεν έχω facebook ή κανένα blog)

Δεν σε είδα να έχεις σχολιάσει τίποτ' άλλο στο tipota sta sovara. Οπότε μάλλον είσαι περαστικός τελικά. Γιατί το πήρες πολύ σοβαρά βρε αδερφάκι μου το θέμα!

none είπε...

ρε συ κατέληξε η υπόθεση τελικά
και θυμήθηκα το post σου.
τόσο πολύ μου λείπεις.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=890442
(απ' ότι είδα παραπάνω από το βήμα είχες link)

το κοιτάς αυτό το μέρος πια ή μπα;

none είπε...

τελικά ρε συ;
δεν είναι μαλάκες οι δικαστές ρε συ;
ή τέλος πάντων παρακρατικοί του σύριζα που χαϊδεύει τα αυτιά των αναρχικών-παρακρατικών-πλουσιόπαιδων (όλα μαζί);
ή τέλος τέλος πάντων μια κακοδικία;
δε θα πρεπε να μείνει στη φυλακή ο θεοφίλου τελικά.. τέρμα τελικά;
ε ρε συ;
ε;