Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Καλή σχολική χρονιά!

«Σήμερα εμείς κάναμε την αρχή και δώσαμε το στίγμα μας. Ο "Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός" (Ε.ΛΑ.Σ.), ξεκίνησε τον αγώνα κατά των δοσιλόγων και των προδοτών της πατρίδας, με μιά συμβολική ενέργεια: Ομάδα πολιτών πήγε στο Πειραματικό σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (οδός Σκουφά) και κατά τον αγιασμό που έλαβε χώρα, αφού άνοιξε την Ελληνική σημαία, μίλησε στον κόσμο, έσκισε το βιβλίο της γραμματικής που διανέμεται στα παιδιά της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού, στο οποίο αναφέρεται, ότι τα φωνήεντα είναι 5, ήτοι α,ι,ε,ο και ου! Στη συνέχεια μοίρασε στα παιδιά της Ε΄και της ΣΤ΄ βιβλία γραμματικής με πλήρη και ολοκληρωμένη την αλφάβητο με τα σύμφωνα, τα φωνήεντα, τους διφθόγγους, κ.λπ.» (εδώ)

Παρόλο που 140 γλωσσολόγοι έχουν απαντήσει στις γελοιότητες (εδώ), η γραφικότητα είναι ανίκητη. Βρίσκει πάντα τον δρόμο της και αγωνίζεται για τα δίκαια αυτού του τόπου... Ευτυχώς για να γελάμε και λίγο!

5 σχόλια:

Tremens είπε...

Α ρε ελληνάρες, ανίκητοι, αήττητοι βλάκες.

Η κυρία η ξανθιά και ο κύριος με το πουκαμισάκι αγοράσαν τα βιβλία για τα παιδιά τους, αντε να χαθείτε ζώα, σκίζετε συμβολικά τα βιβλία, ζώα

Yannis Politis είπε...

Πάντως είναι αλήθεια ότι τους αρέσουν πολύ τα φωνήεντα, αυτή η κυρία βάζει και παραπάνω φωνήεντα όταν μιλάει! ("τα φωνιήεντα είναι επτά και όχι πέντε" "ακριβώς όπως είναι στα αρχαία Ελλιηνιηκά είναι και στα νέα Ελλιηνιηκά")

Γιαυτό νομίζω ότι απλά επειδή τους αρέσουν τα φωνήεντα κάνουν έτσι όχι για άλλο λόγο.

Michalis_Vin είπε...

Κατι ηθελα να γραψω αλλα αυτο που βλεπω με ξεπερναει!

xray είπε...

Μαθαίνω ότι υπάρχει σχέδιο να καταργηθούν και μερικά σύμφωνα και ίσως και ένας δίφθογγος. Που θα καταλήξει αυτός ο κατήφορος; Μήπως θέλουν 'ορισμένοι' να μας εξυπερετήσουν; Αυτή η εξυπερέτηση όπως λέει η κυρία δικηγόρος (5:19)δεν θα περάσει. Είμαστε όλοι μαζί της.
(Μήπως έχασε κανένα ψεκασμό από το πρόγραμμά της;)

Theo είπε...

Αλληλεγγύη στα φωνήεντα που πάει να μας φάει το μνημόνιο ρε! No Pasaran, να πούμε! Από την άλλη, μια λογική την έχει η όλη φάση: φαντάσου πόση μελάνι θα γλυτώσει το δημόσιο αν τυπώνει μόνο "ι" και "ο"! Το τρελό γέλιο είναι πάντως ότι όσο πιο πολύ Ελληναράς είναι κάποιος, τόσο περισσότερο γαμάει τη καημένη την ορθογραφία.