Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η μούφα φωτογραφία της ημέρας

Γενικά το facebook είναι πλέον μια αηδία και μόνο σοβαρά δεν είναι να το παίρνεις. Κάθεται ο κάθε τυχάρπαστος και κάνει μαθήματα ιστορίας, κοινωνιολογίας, ήθους, δικαιοσύνης, αριστεροσύνης κλπ. Μετά, άλλοι τυχάρπαστοι πατάνε like και share και έτσι κυκλοφορεί κάθε μούφα ως πραγματικότητα. Σημερινό παράδειγμα με μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται δήθεν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με κομμένα κεφάλια κομμουνιστών (παρόλο που αυτός νομιμοποίησε το ΚΚΕ το 1974). Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάρτησης της συγκεκριμένης φωτογραφίας στο facebook είναι αυτή (κρίμα για το γκρούπ γιατί το συμπαθούσα):
προτείνω το share να μετονομαστεί σε κουμπάκι 'μπεεε'
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε και εδώ (αλλά κατέβηκε) και εδώ (αλλά επίσης κατέβηκε) και προφανώς και αλλού που δεν κατάφερα να εντοπίσω.
Δυστυχώς για όλους αυτούς η φωτογραφία είναι από την σφαγή στο Δοξάτο Δράμας το 1941 (περισσότερα εδώ).

Τι να πει κανείς;

EDIΤ: Σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο κάτω δεξιά είναι ο Σημίτης και η φωτογραφία δεν είναι μακέτο! Διαδώστε!

EDITξανά: Τελικά άκυρο με Καραμανλή, είναι ο Μήτρογλου!

9 σχόλια:

karipis είπε...

Και κάποια επιπλέον, χρήσιμα αρχεία:

1) http://eistorias.wordpress.com/2010/12/19/h-%CE%B3enoktonia-toy-e%CE%BB%CE%BBhni%CF%83moy-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83/

2) http://www.e-istoria.com/310.html

3) http://greeksurnames.blogspot.gr/2011/09/blog-post_29.html

Ανώνυμος είπε...

1ον: Το facebook από την αρχή ήταν αηδία. Σε κάνει ρουφιάνο του εαυτού σου. Απλώς κάποιοι δεν το καλαβαίνουν ή αργούν τόσο πολύ να το καταλάβουν λόγω μικρόνοιας ή μόδας που ακολουθούν τυφλά.
2ον: ΄Οσοι δεν μαθαίνουν ιστορία από εθνικόφρονα και φασιστικά blog και sites στο internet γνώρίζουν την υπόθεση Μέρτεν του επονομαζόμενου σφαγέα της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος ο Μέρτεν κατονόμασε τους Αβέρωφ και Καραμανλή ως συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της κατοχής. Οι ίδιοι τον είχαν φυγαδεύσει στη Γερμανία και ποτέ δεν δικάστηκε για τις σφαγές.
Υ.Γ. Φιλική συμβουλή: Μείνε στα σατιρικά που είσαι τρομερός γιατί όποτε το σοβάρεψες, εκτέθηκες.

Ανώνυμος είπε...

Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ οτι η φωτογραφία είναι αληθινή. Απλώς ο καραμανλής έχει κάνει πολύ χειρότερα πράγματα από το να πιανόμαστε από κάπου και να κάνουμε τη τρίχα, τριχιά.

Randy Marsh είπε...

Άσε μας ρε kennyvscartman. Όσοι το βάλανε χθες το βγάλανε μετά το κάζο. Σε ρωτάω ευθέως, είναι ο Καραμανλής στην φωτογραφία και αν ναι από που επιβεβαιώνεται αυτό; Για πες.

Randy Marsh είπε...

Α βλέπω με πρόλαβες και απάντησες. Αφού λοιπόν δεν είναι αληθινή, προς τι το σχόλιό σου; Είπα εγώ τίποτα παραπάνω; Έκανα μάθημα ιστορίας σε κανέναν; Μίλησα για τον Καραμανλή; Άσε μας άνθρωπε μου. Βρήκες αφορμή να κάνεις επίθεση χωρίς λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σου κάνω επίθεση. 'Ισα-ίσα το γουστάρω πολύ το blog σου και το τσεκάρω καθημερινά. Απλά έχω παρατηρήσει oτι έχεις επιλεκτικές ευαισθησίες σε oτι αφορά τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα.

Randy Marsh είπε...

Όταν μιλάς για ενημέρωση από εθνικόφρονα και φασιστικά blog με παράλληλες «φιλικές» συμβουλές σχετικά με την ύλη για να μην εκτίθεμαι, πέρα από το να με προσβάλλεις, κάνεις και επίθεση.
Όταν μάλιστα βρίσκεις το συγκεκριμένο ποστ (στο οποίο δεν έχεις και κάποιο πάτημα για να πεις τίποτα μιας και η φωτογραφία επιβεβαιωμένα είναι μούφα), για να κάνεις την παρατήρησή σου τότε πιστεύω ότι απλά έψαχνες αφορμή.
Πολύ θα ήθελα πάντως να μου δώσεις ένα παράδειγμα επιλεκτικής ευαισθησίας ή περίπτωσης που έχω εκτεθεί. Για να καταλάβω δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Μια περίπτωση είναι του Βαξεβάνη που στη συγκεκριμένη περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ είχε δίκιο και εσύ πιάστηκες από το διαφημιστικό banner και το μεγαλοποίησες.
΄Οσον αφορά το link που έδωσες για την σφαγή στο Δοξάτο Δράμας, αφού είναι από εθνικόφρων άρα φασιστικό blog, τι να γράψω;
Νομίζω οτι έχεις υιοθετήσει την θεωρία των 2 άκρων των νοικοικυραίων που μας έφεραν σε αυτή τη κατάσταση. Μπορεί να κάνω και λάθος. Ελπίζω να κάνω λάθος.
Τέλος πάντων επειδη δεν έχω άλλο χρόνο σου ζητάω συγγνώμη αν σε προσέβαλα και ελπίζω η διαμάχη μας να ήταν σαν του Cartman με τον Kyle.

Randy Marsh είπε...

1. Στην περίπτωση του Βαξεβάνη αν και τον θεωρώ τελείως λαϊκιστή και διαφωνώ με τον χειρισμό του σχετικά με την λίστα, ασχολήθηκα αποκλειστικά με την γελοιότητα που έχει στο site του σχετικά με τις διαφημίσεις.
2. Το site στο λινκ το θεώρησα καθαρά ιστορικό παρά πολιτικά χρωματισμένο. Αν θες πάντως, την ίδια φωτογραφία και την ιστορία θα την βρεις και στο site με τίτλο 'πόντος και αριστερά' (http://pontosandaristera.wordpress.com/2008/10/01/lefkonas/) σίγουρα όχι φασιστικό. Και το θεώρησα υπερβολή και αδικία να πεις τέτοια κουβέντα λες και δεν παρακολουθείς και δεν καταλαβαίνεις αν είμαι φασίστας ή όχι και από που ενημερώνομαι.
3. Δεν θεωρώ ότι τα δύο άκρα είναι ίδια και δεν μπορούν να συγκριθούν, παρόλα αυτά σε κάποιες περιπτώσεις η βία και η λογική πίσω από αυτήν είναι ίδια, τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ. Αν αυτό εκφράζω στο blog μου δεν είναι ούτε επιλεκτική ευαισθησία, ούτε εμπάθεια, ούτε περίπτωση που με εκθέτει. Είναι προσωπική γνώμη. Για άλλους είναι πραγματικότητα για άλλους όχι, κάποιοι συμφωνούν κάποιοι άλλοι διαφωνούν.

Screw you guys i'm going home! :P