Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ιπτάμενα δελφίνια - Great Success

Όσοι παρακολουθούν το blog καιρό θα θυμούνται το post που είχα κάνει για τα ιπτάμενα δελφίνια (όσοι δεν το έχουν διαβάσει να πάνε ΤΩΡΑ εδώ). Προσωπικά το θεωρώ μία από τις πιο πετυχημένες στιγμές του blog καθώς έκατσα και έβαλα σε τάξη ό,τι παράνοια μου ερχόταν στο κεφάλι ενώ και τα photoshops βγήκαν όσο γελοία ήθελα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα αρκετά γελοίο κείμενο που πίστεψα πως δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρει κανείς στα σοβαρά, πόσο μάλλον όταν ο τίτλος του blog είναι αυτός που είναι.
Χθες λοιπόν έπεσα τυχαία πάνω σε ένα κείμενο με τίτλο 'Δέκα αρχαίοι πολιτισμοί με προηγμένη τεχνολογία' που έχει κυκλοφορήσει σε διάφορα συνωμοσιολογικά blogs (πχ εδώ, εδώ και εδώ). To σοκ ήταν μεγάλο όταν στην εικόνα του κειμένου υπάρχει κολάζ από τις εικόνες με τα ιπτάμενα δελφίνια που είχα φτιάξει εγώ!
Το έψαξα λίγο παραπάνω και βρήκα κείμενο που έχει κυκλοφορήσει επίσης σε συνωμοσιολογικά blogs με τίτλο 'Ιπτάμενα δελφίνια' το οποίο είναι σχεδόν ολόκληρο copy paste του δικού μου (πχ εδώ και εδώ). Δηλαδή πήραν τις αρλούμπες που έγραψα και τις αναδημοσίευσαν ως σοβαρό κείμενο! Μάλιστα οι τύποι το έχουν συμπληρώσει με επιπλέον 'πληροφορίες' και παρατηρήσεις! Στο παρακάτω print screen το κείμενο είναι δικό μου, τα μπλε αυτά που προστέθηκαν αργότερα.
Αντιλαμβάνεστε ποια είναι η ποιότητα των πληροφοριών που αναπαράγουν αυτά τα blogs και ποιες οι πηγές τους. Ό,τι ράδιο αρβύλα ακούσουν, ό,τι μαλακία διαβάσουν και τους αρέσει το αναπαράγουν. Από αεροψεκασμούς, μέχρι αρχαίους πολιτισμούς και ιπτάμενα δελφίνια. Μα ιπτάμενα δελφίνια; ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ; Και δηλαδή γιατί δεν έγραψαν λέξη για τις γιγαντιαίες ακρίδες, για τον σεισμό στην Ιαπωνία, για την σχιζοφρένεια που προκαλούν τα κατοικίδια ή για την επίθεση τεράστιων βατράχων στην Επίδαυρο; Μισές δουλειές θα κάνουμε;


* Η αλήθεια είναι ότι στο αρχικό κείμενο για τα ιπτάμενα δελφίνια χρησιμοποίησα και ό,τι θυμόμουν από κάτι παλιά περιοδικά strange που διάβαζα πιο μικρός. Όμως καμία ημερομηνία, όνομα, γεγονός ή λεπτομέρεια δεν είναι πραγματικά.

** Στις κατηγορίες 'σφάξη ζώων' και 'αλήθειες' θα βρείτε πολλά παρόμοια κείμενα. Κουλούρι και αηδίες... :P

4 σχόλια:

mahler76 είπε...

και τι δουλειά είχες εσύ να κυκλοφορείς μικρό παιδί σε τέτοιες περίεργες σελίδες? ε? ε?

mahler76 είπε...

συγνώμη αλλά το ένα σάιτ λέγεται αχόρταγος??? όχι ρε φίλε σβήνω, έτσι λένε τα βοθρατζίδικα συνήθως χαχαχαχα

xray είπε...

Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, το άρθρο για τα ιπτάμενα δελφίνια ΔΕΝ ήταν αληθινό;;;

"Το Κεφάλι Που Περπατάει" είπε...

με τα ιπτάμενα δελφίνια της Βόρειας Κορέας τι θα γίνει ;