Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η ανακοίνωση Σ.ΕΚ.Α. της ημέρας

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αλήτες εξέδωσε ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων. Το tipotastasova ως γνήσια αντιεξουσιαστικό μέσο, αναδημοσιεύσει αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης.
«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχειρούν -επιστρατεύοντας όλες τις διαθέσιμες κάμερες και τους τηλεοπτικούς φακούς- να αποπροσανατολίσουν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό συνδέοντας τα πρόσωπά τους με μία, επιτέλους, ευχάριστη είδηση για τον ελληνικό λαό: την αποκάλυψη ενός δήθεν σημαντικού μνημείου. Είναι όμως έτσι;

Αυτό που ξέχασαν βέβαια να πουν οι Αντ. Σαμαράς (πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Πολιτισμού), Κ. Τασούλας (νυν υπουργός Πολιτισμού), Λ. Μενδώνη (γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού) στα ΜΜΕ τα οποία οι ίδιοι ελέγχουν και προσκάλεσαν για να τους απαθανατίσουν στην είσοδο του 'μνημείου', είναι ότι ο μοναδικός τους σκοπός είναι η δημιουργία μίας τουριστικής ατραξιόν της γενικώς εκποιούμενης χώρας (κάτω τα χέρια απ' τη ΔΕΗ).

Αυτό που επίσης παρέλειψαν να θυμίσουν, είναι ότι επί των ημερών τους και ειδικά στα τελευταία μνημονιακά χρόνια, ο τομέας του Πολιτισμού έχει γονατίσει, ενώ χιλιάδες αρχαιολόγοι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των βαθιά αντι-κοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης , των πολιτικών που σε καμία περίπτωση δεν υπηρετούν τα ιδεώδη ή κάποια από τις γνωστές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μολονότι διατελούν βασικά μεταφραστές εντολών από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ τώρα επιχειρούν να δείξουν ότι ασκούν πολιτική στη χώρα τους, αλλά δεν μας πείθουν γιατί ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυριότερο όμως από αυτά που δεν μας λένε είναι ότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ υπάρχει μνημείο. Ο 'τύμβος' δεν είναι τίποτα άλλο παρά εγκαταλελειμμένο και επιχωματωμένο γκαράζ χτισμένο τη δεκαετία του 60!!! Δεν είναι τυχαίο που μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάτι εκτός από τοίχους και χώματα ενώ οι δύο σφίγγες ανήκουν στην προσωπική συλλογή Μητσοτάκη και μεταφέρθηκαν στον 'αρχαιολογικό' χώρο μια μέρα πριν την επίσκεψη Σαμαρά! Επίσης αν δείτε προσεκτικά την είσοδο είσοδος, έχει μήκος ακριβώς όσο ένα αυτοκίνητο ενώ υπάρχει και ειδική κατασκευή από αυτές που βάζεις τις βαλίτσες σου για να μην κουράζονται τα χεράκια σου.


Μετατρέπουν την αρχαιολογία σε τσίρκο, κατασκευάζουν μια δήθεν επιστημονική εργασία και την παρουσιάζουν ως 'σημαντική αρχαιολογική επιτυχία' όταν στην πραγματικότητα όσοι 'επιστήμονες', 'αρχαιολόγοι' και 'εξειδικευμένο' προσωπικό δουλεύουν στο χώρο ή εμφανίζονται να κάνουν δηλώσεις για τα ευρήματα, είναι άνεργοι ηθοποιοί ή τελείως άσχετοι της γύρω περιοχής που προσέλαβε η κυβέρνηση για ένα κομμάτι ψωμί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της αρχαιολόγου Περιστέρη που δεν είναι άλλη απ' τον χρόνια εξαφανισμένο ηθοποιό Χρήστο Μακρή.


Τέλος, το δήθεν μαρμάρινο ψηφιδωτό δεν είναι παρά επεξεργασμένη φωτογραφία κορμού σοκολάτας με λίγα μπισκότα.


Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων αποδοκιμάζει τις απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και δηλώνει κατηγορηματικά πως η ανασκαφή είναι μια φενάκη - νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».

4 σχόλια:

xray είπε...

Νταξ, έγραψες πάλι...

mahler76 είπε...

Ρισπέεεεεκτ!!!

Flonsavardu είπε...

ε όχι και λίγα μπισκότα, τίγκα στο μπισκότο είναι.

Unknown είπε...

Ο Μακρής δυστυχώς μας έχει αφήσει χρόνους...