Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Το Jumboφιάσκο της ημέρας

Λοιπόν που λέτε εκεί που έψαχνα στα ίντερνετς υλικό για το blog, έπεσα πάνω σε αυτό...
Χαχα πολύ ωραίο. Επειδή όμως είμαι πολύ έξυπνος και έχω πολύ παρατηρητικό μάτι πρόσεξα και τη σακούλα που φαίνεται πίσω. Έκανα λοιπόν ένα απλό google search και βρήκα ότι τα πάντα στο Jumbo είναι κλεμμένα από αλλού (που βασικά παίζει να είναι γνωστό ή να συνεργάζονται αλλά εγώ το παίζω ότι έκανα τη φοβερή δημοσιογραφική ανακάλυψη και σοκ και διαδώστε και τι πράματα είναι αυτά). Λοιπόν το σλόγκαν του Jumbo εδώ και χρόνια είναι 'τα παιχνίδια είμαστε εμείς' που δεν είναι τίποτα άλλο από την αντιγραφή του ονόματος της εταιρίας Toys R Us. Επίσης το logo του Jumbo μοιάζει απελπιστικά με το logo της Toys R Us που είναι αυτό:
Και οι Jumbo-σακούλες; Τι γίνεται με τις Jumbo-σακούλες; Εδώ βλέπουμε σακούλες από Toys R Us...
Και εδώ την ψυχούλα μας
δηλαδή αίσχος.

4 σχόλια:

Manolis Vamvounis είπε...

καλά κι εσύ πέρα από τα χρώματα (παιδικά παστέλ πάω σε άσπρο, τίποτα πρωτότυπο γενικά) και το γενικά "μπεμπέ" φοντ δεν βλέπω ομοιότητα. Το λογότυπο του Jumbo έχει άλλη λογική (με την αλληλοεπικάλυψη των γραμμάτων) και δεν έχει σχέση με το άλλο (που έχει το χαρακτηριστικό ανάποδο κεντρικό R σαν κύριο στοιχείο).

Βασικα απλά ήθελα να αφησω σχολιο επειδη είδα Bianca Del Rio :D

alets είπε...

Επι χρόνια το μότο των jumbo ήταν "τα παιχνίδια είμαστε εμείς".. "Toys R us"... You know.

momus είπε...

Το λογότυπο του "ΖΑΧΑΡΙΑΣ" το τσέκαρες? Τροφή για σκέψη...

xray είπε...

Επίσης, τα υπέροχα και ανεπανάληπτα διαφημιστικά jingles του Jumbo δεν ταιριάζουν με το Toys κλπ. Άντε, ρε, όταν εμείς κάναμε jingles, αυτοί κάνανε bells...