Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η μούφα αγριόγατα της ημέρας

O ζούγκλας (εδώ) μας ενημερώνει ότι εμφανίστηκε σπάνιος κρητικός αγριογούρουνος αγριόγατος ο οποίος μάλιστα βιντεοσκοπήθηκε από έναν ο οποίος «είχε τοποθετήσει κάμερα στο σημείο η οποία... προκάλεσε την περιέργεια του σπάνιου ζώου, που πήγε να την περιεργαστεί από κοντά!». Αχ τι καλά...
Δείτε το βίντεο:
Σόρρυ που θα σας το χαλάσω αλλά αυτό το τζώο στο βίντεο ΔΕΝ είναι κρητικός αγριόγατος. Πρόκειται για το είδος Pallas's cat το οποίο συναντάται στην κεντρική Aσία και το οποίο είναι διασταύρωση γάτας και μικρής αρκούδας από αυτές που δε φαίνονται. Έχουν το μέγεθος κανονικής γάτας αλλά διαφορετικά χαρακτηριστικά (μεγαλύτερα και πιο εκφραστικά μάτια, πιο πεσμένα αυτιά χαχα πεσμένα αυτιά κοιτάξτε πως είναι χαχα, πιο πυκνή γούνα και πιο κοντή ουρά). Δηλαδή σχεδόν πίθηκοι. Τρέφονται αποκλειστικά με ορτύκια. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Και λίγα λόγια για τον κρητικό αγριόγατο: Ο κρητικός αγριόγατος (Felis silvestris cretensis) ήταν ένα υποείδος της Αγριόγατας. Έχει εξαφανιστεί αλλά δεν το έχουμε πάρει απόφαση ακόμα γιατί θα έπρεπε να παραδεχτούμε το πόσο άχρηστοι και γελοίοι είμαστε. Εδώ στην Ισπανία έχουν φτιάξει ολόκληρα πάρκα αναπαραγωγής λύγκα (που κάποτε υπήρχε και εδώ) και εμείς ασχολούμαστε με τις μαντινάδες, τους χοχλιούς και το φαράγγι της Σαμαριάς που σιγά την αηδία δηλαδή. Εγώ λέω να ζητήσουμε αποζημίωση από την Ευρώπη που δεν μας ενημέρωσε εγκαίρως για τη δυνατότητα προστασίας της φύσης.
Γενικά ό,τι θέλετε με ρωτάτε. Τα ξέρω όλα.

2 σχόλια:

xray είπε...

Με τον κροκόδειλα τι έγινε τελικά?

Randy Marsh είπε...

Τι θες να γίνει δηλαδή; Βούτηξε στη λίμνη και δε βγαίνει με τίποτα το ζώο.

Ρε βγες του λένε, αφήστε με απαντά.